Sinonim za kvalitet!

Institut za strane jezike Podgorica

Institut za strane jezike Podgorica je vodeća institucija u oblasti stranih jezika i prevodilaštva u Crnoj Gori. Institut nudi niz kurseva polaznicima koji žele da nauče nove strane jezike, poboljšaju jezičke viještine ili usmjeravaju svoju karijeru u oblasti prevodilaštva.

Institut nudi kurseve opšteg engleskog, njemačkog, španskog, francuskog, italijanskog, ruskog, portugalskog i albanskog jezika, kao i opšte kurseve crnogorskog jezika za strance. Pored toga, Institut nudi stručni engleski za oblasti prava, biznisa, medicine, turizma i ugostiteljstva, međunarodnih odnosa i bankarstva, kao i kurseve poslovnog francuskog i poslovnog ruskog jezika.

Posebno smo ponosni na naše kurseve prevodilaštva, s obzirom da je ova aktivnost ključna u pregovorima Crne Gore za članstvo u EU. Nudimo kurseve pisanog prevođenja u sljedećim oblastima: pravo, ekonomija, zaštita životne sredine, veterina i fitosanitarna zaštita, zatim kurseve konsekutivnog i simultanog prevođenja, audio-vizuelnog prevođenja i primjene računarskih tehnologija u prevođenju.

Institut takođe ima i poseban program iz oblasti Romologije, koji ima za cilj da olakša integraciju romske populacije u crnogorsko društvo kroz obrazovanje Roma i kolega koji nisu Romi a rade na romskim projektima. Četiri modula u okviru Romologije pokrivaju teme kao što su romska istorija, kultura, jezik, književnost i identitet, kao i izazove i mogućnosti s kojima se Romi suočavaju u savremenom svijetu.

Institut nudi i kurseve iz oblasti metodologije nastave stranih jezika za nastavnike koji žele da unaprijede svoje pedagoše pristupe i tehnike. Kursevi iz oblasti metodologije pokrivaju teme kao što su razvoj jezičkih vještina, rad sa mlađim učenicima, predavanje jezika struke u srednjim stručnim školama, razvoj komunikativnih vještina, testiranje itd.

Institut je posvećen pružanju visokokvalitetnog obrazovanja i obuke za svoje polaznike i nastavno osoblje, kao i promovisanju interkulturnog dijaloga i razumijevanja.

NAŠA PRIČA

Naši ciljevi

Nudimo kvalitetnu nastavu, u skladu sa savremenim metodološkim principima, uz razvijanje svih jezičkih vještina i interkulturnih i komunikativnih kompetencija

Kvalitetni programi

Kvalitetan nastavni kadar

Kvalitetna nastava

Naši profesori imaju višedecenijsko iskustvo u nastavi, titule doktora i magistara nauka, završene specijalizovane obuke za predavače i izuzetan entuzijazam.

Programi koji su akreditovani kod Ministarstva prosvjete su savremeni, inovativni i zanimljivi, zasnovani na inostranim udžbenicima najpoznatijih izdavača.

Unlock le Monde con Sprache

Kontakt

Institut za strane jezike Podgorica Moskovska 67, 81000 Podgorica 067 115 221 / 069 330 143 info@isjpg.me pginstitut@gmail.com

Licence Ministarstva prosvjete

060-85/2018-2

06/1-03-605/21-4837/1